Menu
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ DPF

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ DPF

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΙΛΤΡΩΝ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ (DPF)

Περιπτώσεις που το φίλτρο μικροσωματιδίων είναι κατεστραμμένο ή δεν μπορεί να καθαριστεί, έχουμε και εδώ την λύση!

Ανακατασκευάζουμε το κέλυφος του κατεστραμμένου DPF αφαιρώντας την κατεστραμμένη κυψέλη του, αντικαθιστώντας την με άλλη καινούργια σύμφωνα με τις προδιαγραφές εκπεμπόμενων ρύπων του αυτοκινήτου ( Euro5 ή Euro6).media share 0 02 0a a9b10a100a00824ea650ac90c42cac782e9c47df7ec8fdcfb6652993393e62a8 3af8cda2 5428 4859 96bf c68677001f5b

Με σύγχρονο εξοπλισμό και υψηλής ποιότητας ΕυρωπαΪκά υλικά, πετυχαίνουμε να ανακατασκευάσουμε το φίλτρο μικροσωματιδίων όπως ήταν καινούργιο, απελευθερώνοντας έτσι την διέλευση των καυσαερίων μέσα από αυτό, συντελώντας στην απροβλημάτιστη λειτουργία του κινητήρα και το κυριότερο ... με πολύ χαμηλό κόστος!!

 dpf3

 

Τα ανακατασκευασμένα φίλτρα μικροσωματιδίων αιθάλης, παραδίδονται συνοδεύομενα από:

  1. Πιστοποίηση ανακατασκευής
  2. Γραπτή εγγύηση ενός έτους και 60.000 χλμ
  3. Οδηγίες επανατοποθέτησης
  4. Οδηγίες σωστής χρήσης

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ DPF

Δεν μπορείτε να μας φέρετε το κατεστραμμένο DPF;

Ερχόμαστε και το παραλαμβάνουμε εμείς από τον χώρο σας ή από το συνεργείο που βρίσκεται το όχημα και το επιστρέφουμε ανακατασκευασμένο, καθαρό και έτοιμο προς επανατοποθέτηση.

 

Με ένα τηλεφώνημα στο 2111843507

Αγ. Βασιλείου 81, Άγιος Δημήτριος.


 Τα φίλτρα DPF ΜΕΙΩΝΟΥΝ δραματικά τις εκπομπές των καρκινογόνων μικροσωματιδίων αιθάλης, προστατεύοντας την υγεία όλων μας.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΑΜΕ

dpf cleaning progress

 


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DPF - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Το φίλτρο σωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter) ξεκίνησε να τοποθετείται στις αρχές τις δεκαετίας του 2000 από τον όμιλο PSA σε κινητήρες πετρελαίου. 

Ποιος ο σκοπός του DPFκαθαρισμός dpf

Σκοπός του είναι να φιλτράρει και να κατακρατεί, αποθηκεύοντας στο εσωτερικό του, τα βλαβερά σωματίδια αιθάλης (καπνιά) από την καύση του πετρελαίου στους diesel κινητήρες, με σκοπό να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα. Επειδή όμως τα φίλτρα έχουν περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, τα μικροσωματίδια που κατακρατούνται πρέπει να «καίγονται» τακτικά και να αναγεννάται το DPF.

Ωστόσο, μπορεί εύκολα να «μπουκώσει» γρήγορα και να καταστραφεί, αν δεν προσέξουμε.

Αν η συσσωρευμένη αιθάλη μπλοκάρει τη λειτουργία του φίλτρου, τότε ο κινητήρας δυσκολεύται να λειτουργήσει σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες, η επισκευή των οποίων πολλές φορές απαιτεί μεγάλο κόστος.

Τι είναι η αναγέννηση του φίλτρου DPF

Η αναγέννηση του φίλτρου είναι μία διαδικασία, κατά την οποία το DPF καίει και απομακρύνει την συσσωρευμένη κάπνα από το εσωτερικό του.

Υπάρχουν δύο τύποι αναγέννησης: η ενεργητική και η παθητική. Η παθητική θα συμβεί όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, εκμεταλλευόμενο τις υψηλές θερμοκρασίες που παράγονται από τα καυσαέριά του. Αν η παθητική αναγέννηση συμβαίνει τακτικά, τότε η συσσωρευμένη αιθάλη θα μπορεί να καεί επαρκώς και να μετατραπεί σε στάχτη.

Για να συμβεί η αναγέννηση στο φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κινείται για περισσότερο από 20 λεπτά της ώρας και με ταχύτητα μεγαλύτερη των 65 χλμ/ώρα. Αν το DPF δεν μπορεί να αναγεννηθεί παθητικά, θα αναγεννηθεί ενεργητικά ανεβάζοντας τη θερμοκρασία των καυσαερίων που βγαίνουν από την εξάτμιση, ψεκάζοντας περισσότερο καύσιμο στους κυλίνδρους του κινητήρα.

Όταν το DPF αναγεννάται τότε οι ανεμιστήρες του αυτοκινήτου θα αρχίσουν να λειτουργούν, η κατανάλωση του καυσίμου θα αυξηθεί, το ρελαντί του κινητήρα θα ανέβει σε υψηλότερες στροφές και γενικότερα θα υπάρχει μια έντονη οσμή. Αν το αυτοκίνητο έχει σύστημα start/stop, απενεργοποιείται για όσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία.

DPF βλάβη φίλτρου μικροσωματιδίων

Τι πρέπει να προσέχετε για να παρατείνετε τη «ζωή» του πολύ σημαντικού αυτού εξαρτήματος του αυτοκινήτου:

Προστασία του φίλτρου DPF

 • Όπως και με τον καταλύτη, έτσι και με το DPF δεν πρέπει να αδειάσει το ρεζερβουάρ και να "μείνει" από καύσιμα ο κινητήρας ή να οδηγείτε συνεχώς με «λαμπάκι».

 • Η αναγέννηση του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου πρέπει να γίνεται τακτικά για τη διατήρηση της σωστής απόδοσης του. Το όχημά εκτελεί αυτόματα αυτή τη διαδικασία.

Στις περιπτώσεις που διανύονται μικρές αποστάσεις σε συνθήκες κίνησης πόλης, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να προστατέψετε και να μην μπουκώσει το φίλτρο DPF:

 • Οδηγείστε το αυτοκίνητό σε πιο ευνοϊκές συνθήκες ανά τακτά διαστήματα, με μεγαλύτερη ταχύτητα σε ανοιχτούς δρόμους, τουλάχιστον για 20 λεπτά, έτσι ώστε να δημιουργούνται συνθήκες αναγέννησης και ο εγκέφαλος του οχήματος να κάνει ανάπλαση του φίλτρου.

 • Αποφύγετε την παρατεταμένη χρήση του ρελαντί, το οποίο είναι άσκοπο στην περίπτωση που θέλετε να ζεσταθεί ο κινητήρας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Σχετικά Άρθρα

×
×

Log in