Menu
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ DPF

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ DPF

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΦΙΛΤΡΩΝ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ (DPF) - Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΕΝΑ ΦΙΛΤΡΑ DPF

Όταν το φίλτρο μικροσωματιδίων φράξει και ο κινητήρας του οχήματος δεν καταφέρνει να το αναγεννήσει, έχουμε τη λύση!

Καθαρίζουμε το DPF και το επαναφέρουμε σε κατάσταση "σαν καινούργιου".media share 0 02 0a a9b10a100a00824ea650ac90c42cac782e9c47df7ec8fdcfb6652993393e62a8 3af8cda2 5428 4859 96bf c68677001f5b

Με τα πιο σύγχρονα συστήματα καθαρισμού, πετυχαίνουμε να επαναφέρουμε το φίλτρο μικροσωματιδίων όπως ήταν καινούργιο, καθαρίζοντας την συσσωρευμένη αιθάλη και κυρίως την συσσωρευμένη από τις αναγεννήσεις στάχτη από το εσωτερικό του, ξεμπλοκάροντας τους πόρους του έως και 99%, απελευθερώνοντας έτσι την διέλευση των καυσαερίων μέσα από αυτό συντελώντας στην απροβλημάτιστη λειτουργία του κινητήρα.

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός μας μπορεί να καθαρίσει φίλτρα DPF όλων των μεγεθών, αυτοκινήτων ΙΧ, επαγγελματικών οχημάτων, λεωφορείων, φορτηγών, βαρέων μηχανημάτων κτλ.

Σε κάθε φίλτρο που καθαρίζουμε, έχουν γίνει μετρήσεις της ικανότητας διαπερατότητας Πριν και Μετά, τα αποτελέσματα των οποίων παραδίδονται μαζί με γραπτή πιστοποίηση κατά την παράδοση του.

dpf3

 

Τα φίλτρα μικροσωματιδίων αιθάλης μετά τον καθαρισμό επιστρέφονται συνοδεύομενα από:

  1. Πιστοποίηση καθαρισμού
  2. Μετρήσεις διαπερατότητας Πριν & Μετά
  3. Γραπτή εγγύηση ενός έτους και 60.000 χλμ
  4. Οδηγίες επανατοποθέτησης
  5. Οδηγίες σωστής χρήσης

 

Και όταν το DPF είναι κατεστραμμένο, έχουμε και εκεί την λύση!

 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ DPF

Δεν μπορείτε να μας φέρετε το βουλωμένο DPF;

Ερχόμαστε και το παραλαμβάνουμε εμείς από τον χώρο σας ή από το συνεργείο που βρίσκεται το όχημα και το επιστρέφουμε αναγεννημένο, καθαρό και έτοιμο προς επανατοποθέτηση.

 

Με ένα τηλεφώνημα στο 2111843507

Αγ. Βασιλείου 81, Άγιος Δημήτριος

 


 Τα φίλτρα DPF ΜΕΙΩΝΟΥΝ δραματικά τις εκπομπές των καρκινογόνων μικροσωματιδίων αιθάλης, προστατεύοντας την υγεία όλων μας.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΑΜΕ

dpf cleaning progress

 


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DPF - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ

Το φίλτρο σωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter) ξεκίνησε να τοποθετείται στις αρχές τις δεκαετίας του 2000 από τον όμιλο PSA σε κινητήρες πετρελαίου. 

Ποιος ο σκοπός του DPFκαθαρισμός dpf

Σκοπός του είναι να φιλτράρει και να κατακρατεί, αποθηκεύοντας στο εσωτερικό του, τα βλαβερά σωματίδια αιθάλης (καπνιά) από την καύση του πετρελαίου στους diesel κινητήρες, με σκοπό να μειώσει τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα. Επειδή όμως τα φίλτρα έχουν περιορισμένο χώρο αποθήκευσης, τα μικροσωματίδια που κατακρατούνται πρέπει να «καίγονται» τακτικά και να αναγεννάται το DPF.

Ωστόσο, μπορεί εύκολα να «μπουκώσει» γρήγορα και να καταστραφεί, αν δεν προσέξουμε.

Αν η συσσωρευμένη αιθάλη μπλοκάρει τη λειτουργία του φίλτρου, τότε ο κινητήρας δυσκολεύται να λειτουργήσει σωστά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες, η επισκευή των οποίων πολλές φορές απαιτεί μεγάλο κόστος.

Τι είναι η αναγέννηση του φίλτρου DPF

Η αναγέννηση του φίλτρου είναι μία διαδικασία, κατά την οποία το DPF καίει και απομακρύνει την συσσωρευμένη κάπνα από το εσωτερικό του.

Υπάρχουν δύο τύποι αναγέννησης: η ενεργητική και η παθητική. Η παθητική θα συμβεί όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, εκμεταλλευόμενο τις υψηλές θερμοκρασίες που παράγονται από τα καυσαέριά του. Αν η παθητική αναγέννηση συμβαίνει τακτικά, τότε η συσσωρευμένη αιθάλη θα μπορεί να καεί επαρκώς και να μετατραπεί σε στάχτη.

Για να συμβεί η αναγέννηση στο φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων, το αυτοκίνητο θα πρέπει να κινείται για περισσότερο από 20 λεπτά της ώρας και με ταχύτητα μεγαλύτερη των 65 χλμ/ώρα. Αν το DPF δεν μπορεί να αναγεννηθεί παθητικά, θα αναγεννηθεί ενεργητικά ανεβάζοντας τη θερμοκρασία των καυσαερίων που βγαίνουν από την εξάτμιση, ψεκάζοντας περισσότερο καύσιμο στους κυλίνδρους του κινητήρα.

Όταν το DPF αναγεννάται τότε οι ανεμιστήρες του αυτοκινήτου θα αρχίσουν να λειτουργούν, η κατανάλωση του καυσίμου θα αυξηθεί, το ρελαντί του κινητήρα θα ανέβει σε υψηλότερες στροφές και γενικότερα θα υπάρχει μια έντονη οσμή. Αν το αυτοκίνητο έχει σύστημα start/stop, απενεργοποιείται για όσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία.

DPF βλάβη φίλτρου μικροσωματιδίων

Τι πρέπει να προσέχετε για να παρατείνετε τη «ζωή» του πολύ σημαντικού αυτού εξαρτήματος του αυτοκινήτου:

Προστασία του φίλτρου DPF

 • Όπως και με τον καταλύτη, έτσι και με το DPF δεν πρέπει να αδειάσει το ρεζερβουάρ και να "μείνει" από καύσιμα ο κινητήρας ή να οδηγείτε συνεχώς με «λαμπάκι».

 • Η αναγέννηση του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου πρέπει να γίνεται τακτικά για τη διατήρηση της σωστής απόδοσης του. Το όχημά εκτελεί αυτόματα αυτή τη διαδικασία.

Στις περιπτώσεις που διανύονται μικρές αποστάσεις σε συνθήκες κίνησης πόλης, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να προστατέψετε και να μην μπουκώσει το φίλτρο DPF:

 • Οδηγείστε το αυτοκίνητό σε πιο ευνοϊκές συνθήκες ανά τακτά διαστήματα, με μεγαλύτερη ταχύτητα σε ανοιχτούς δρόμους, τουλάχιστον για 20 λεπτά, έτσι ώστε να δημιουργούνται συνθήκες αναγέννησης και ο εγκέφαλος του οχήματος να κάνει ανάπλαση του φίλτρου.

 • Αποφύγετε την παρατεταμένη χρήση του ρελαντί, το οποίο είναι άσκοπο στην περίπτωση που θέλετε να ζεσταθεί ο κινητήρας.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Σχετικά Άρθρα

×
×

Log in